Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil føler presset - vil utbyttet kuttes?

Dagen før kapitalmarkedsdagen i London 4. februar skal Statoil-styret samles. Utbyttet blir garantert et tema.

Eldar Sætre: Styrer et Statoil med stadig flere utfordringer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Eldar Sætre: Styrer et Statoil med stadig flere utfordringer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Spenningen er stor i forkant av Statoils årlige kapitalmarkedsdag i London 4. februar, der de store strategiske grepene blir kommunisert. Dagen før skal Statoil-styret samles.

- Utbyttet blir garantert et tema, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til Finansavisen.

Spekulasjoner Til tross for at Statoil-ledelsen er klar på at utbyttepolitikken står fast, har aksjekursen de seneste dagene falt kraftig på spekulasjoner om at oljeselskapet vil kutte i utbyttet.

På det meste var Statoil-kursen ned over fem prosent i går, etter at den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs fredag kveld satte oljeselskapet på deres famøse «Conviction Sell»-liste. Goldman Sachs pekte på faren for utbyttekutt, skriver Finansavisen.

Kursfall Tirsdag omsettes Statoil-aksjen for 104,40 kroner, ned 2,25 prosent. Det betyr at verdien på oljegiganten er redusert med 15,60 prosent siden nyttår.

Et fat Nordsjøolje omsettes nå for 31,50 dollar, ned 1,19 prosent.

Styrets leder er Øystein Løseth (58), som overtok for Svein Rennemo i sommer. Den gang var Løseth klar på at utbyttet ikke skulle kuttes.

Ikke så overraskende var «ingen kommentar» det eneste styremedlemmer og tidligere styreleder Svein Rennemo uttalte til Finansavisen i går.

23 milliarder i 2015 Ifølge Finansavisen utbetalte Statoil 23 milliarder kroner i utbytte fordelt over fire kvartaler i løpet av 2015.

Flere økonominyheter Hermanrud: Dette er aksjen jeg vil satse på i 2016
Oljeprisen raser ENDA lenger nedover
Bakgrunn: Derfor stuper Kina-børsene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media