<strong>TERROR:</strong> Statoil frykter at det skal komme terroranslag mot norske anlegg slik det gjorde mot i In Amenas i Algerie. Foto: AP/NTB Scanpix.
TERROR: Statoil frykter at det skal komme terroranslag mot norske anlegg slik det gjorde mot i In Amenas i Algerie. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer

Statoil frykter terror mot anlegg på norsk jord

Har blitt advart av Forsvaret om terrorfare mot landanlegg i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil er bekymret for at det vil ta for lang tid før politiet kan bistå hvis noen av landanleggene i Norge blir utsatt for terrorangrep, skriver Bergens Tidende.

Drøftet i styret - Det er et tema som har vært drøftet i styret. Selskapet har initiert og hatt en dialog med myndighetene om det. En rekke av våre landanlegg ligger relativt langt fra etablert politimyndighet og ildkraft. Det er en av konklusjonene, men som sagt; det er en dialog om dette, sier Statoils styreleder Svein Rennemo.

Statoil har engasjert Forsvarsbygg til å undersøke sikkerhetssituasjonen for selskapets kontorbygg og landanlegg i Norge. Selskapet «kan bli vurdert som et legitimt mål av voldelige ekstremister av flere grunner», konkluderer Forsvarsbygg.

En rapport fra Forsvarsbygg peker på at tiltak må iverksettes.

Tar ansvaret - Det er myndighetenes ansvar å gjøre trusselvurderinger og iverksette terrorsikring - altså den ytre sikkerheten. Det vi har ansvaret for, og som rapporten peker veldig tydelig på, er den indre sikkerheten på anleggene. Det ansvaret tar vi, også i Norge, sier Statoil-sjef Helge Lund.

Han legger til at det er viktig å få på plass rask responstid fra politiets side. Dette dreier seg om graderte opplysninger og Lund kan derfor ikke konkretisere hvilke diskusjoner som gjennomføres når det gjelder responstid.

I Politianalysen er det fra før gjort kjent at nasjonale beredskapsressurser ikke kan bistå ved terrorangrep utenfor det sentrale østlandsområdet.

NTB

<strong>TERRORMÅL:</strong> Statoil frykter terrorangrep mot anlegg på norsk jord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
TERRORMÅL: Statoil frykter terrorangrep mot anlegg på norsk jord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer