Statoil gir ansatte karakterer

Gir karakterer for oppførsel, og lar det påvirke lønna.

KARAKTERBOK:  Cirka 14 500 ansatte omfattes av karaktersystemet i Statoil. 

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
KARAKTERBOK: Cirka 14 500 ansatte omfattes av karaktersystemet i Statoil. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil gir sine ansatte karakterer for oppførselen. Selskapet lar også denne karakteren påvirke hvem som går mest opp i lønn.

Statoil bruker et svært detaljert karaktersystem for å vurdere selskapets ansatte, skriver Teknisk Ukeblad.

Karaktersystemet gjelder alle ansatte som tilhører såkalt «individuelt avtaleområde» - i praksis alle unntatt rene fagarbeidere. Totalt omfattes 14.500 Statoil-ansatte av karaktersystemet.

- Subjektivt De ansatte gis karakterer for faglig kompetanse og utvikling, noe som ikke er uvanlig i systemer for måling av ansattes arbeid. Det er litt mer uvanlig at selskapet også gir ansatte karakterer for atferd og oppførsel.

Kilder internt i Statoil mener mange av spørsmålene som brukes i vurderingene er så subjektive at de vanskelig kan gi korrekte målinger av hvordan de ansatte scorer på hvert spørsmål. Ansatte som stiller kritiske spørsmål risikerer også å komme dårligere ut, hevdes det.

- Lojalitet og underkastelse - Det er tendenser i Statoil til at lojalitet og underkastelse er det som først og fremst premieres. Teknisk innsikt, faglig dyktighet, selvstendighet og kritisk tenkning vektlegges for lite i dette målesystemet. Spørsmålene handler om viktige faktorer som etikk, ærlighet og HMS, men sammenblandingen med lojalitet og lydighet gjør at de kan misbrukes til subjektive vurderinger, sier en Statoil-ansatt til Teknisk Ukeblad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer