Statoil gjenopptar ordinær drift i In Amenas

Nesten 18 måneder etter angrepet i In Amenas i Algerie varsler Statoil at de vil gjenoppta ordinære operasjoner på gassanlegget.

FEM NORDMENN BLE DREPT: Gassanlegget i In Amenas i Algerie. Tomm W. Christiansen / dagbladet
FEM NORDMENN BLE DREPT: Gassanlegget i In Amenas i Algerie. Tomm W. Christiansen / dagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernledelsen har besluttet at ordinær rotasjon kan gjenopptas ved In Amenas-anlegget ettersom alle definerte sikringskrav nå er gjennomført, opplyser Statoil.

- Vi vil nå, sammen med våre partnere, fortsette et systematisk arbeid med sikte på å holde sikringstiltakenes kvalitet på et høyt nivå, forsikre oss om at vi har en god forståelse av trusselbildet og justere sikringstiltakene hvis det er behov for det, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) i Statoil.

I juni godkjente ledelsen at ansatte ble sendt til anlegget for å innføre gjenværende sikkerhetskrav. Oljeselskapets partnere i Joint Venturet vil også gjenoppta normal drift.

16. januar 2013 angrep en gruppe væpnede islamister gassanlegget i In Aménas, sørøst i Algerie. 40 ansatte fra 10 land ble drept i angrepet, blant dem 5 av de 17 Statoil-ansatte som befant seg på anlegget.

(NTB)