MER GASS I NORD:Det er gjort et større gassfunn nord for Snøhvitfeltet (i bakgrunnen) i Barentshavet. I forgrunnen ser du Hammerfest.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MER GASS I NORD:Det er gjort et større gassfunn nord for Snøhvitfeltet (i bakgrunnen) i Barentshavet. I forgrunnen ser du Hammerfest. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Statoil håpet å finne olje, fant litt gass

Giganten er skuffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er gjort et større gassfunn nordvest for Johan Castberg-feltet i Barentshavet, opplyser Oljedirektoratet.

Statoil selv betegner funnet som lite, og selskapet legger ikke skjul på at det er en viss skuffelse over at det ikke ble gjort funn av olje, skriver Nordlys.

- Vi hadde selvfølgelig håpet på mer olje i dette området, det er det ikke tvil om, sier kommunikasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil til avisa.

Han forklarer at Statoil i denne kampanjen har jaktet på olje, og samtidig hatt som mål å få overblikk over ressurspotensialet på Johan Castberg.

- Så langt har vi ikke påvist oljeressursene man har vært på jakt etter, sier han til Nordlys.

Foreløpige beregninger viser at funnet på prospektet kalt Kramsnø skal romme mellom to og tre milliarder standard kubikkmeter med utvinnbar gass.

Brønnen ligger 247 kilometer nordvest for Hammerfest, og er boret 3209 meter under havoverflaten.