Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil har avslørt korrupsjon blant egne ansatte

Sakene er politianmeldt og flere har fått sparken.

HAR ANMELDT EGNE ANSATTE: Statoil har avdekket korrupsjon og bedrageri blant egne ansatte. Her er Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil, da han presenterte resultatet for tredje kvartal 2015 på Fornebu tidligere i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HAR ANMELDT EGNE ANSATTE: Statoil har avdekket korrupsjon og bedrageri blant egne ansatte. Her er Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil, da han presenterte resultatet for tredje kvartal 2015 på Fornebu tidligere i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statoil har avdekket korrupsjon og bedrageri blant egne ansatte. Sakene, som ikke alle har vært kjent for offentligheten, er politianmeldt, og ansatte har fått sparken, skriver NRK.

- Det dreier seg om tre saker over en tiårsperiode. Selv om alle sakene er alvorlige, så er det snakk om relativt små beløp, og det er bedrageri til egen vinning, sier Statoils pressetalsmann Knut Rostad til Dagbladet.

- Kan dere utelukke at disse tilfellene av bedrageri likevel har gagnet Statoil?

- Det er ingenting som tilsier at det har gagnet selskapet, og dette er forhold som er anmeldt lokalt og fått lokal oppfølging, sier Rostad.

- Krevende arbeid Han sier at Statoil jobber aktivt gjennom sin antikorrupsjonsavdeling for å unngå korrupsjon.

- Statoil har virksomhet i mange land hvor korrupsjon er en utfordring, og det er krevende, sier advokat Carine Smith Ihenacho, leder for Statoils antikorrupsjonsgruppe til NRK.

Statoil vil ikke gå i detalj på enkeltsaker, men sier at det i nyere tid kun er Mongstad-saken hvor det skal være nordmenn involvert. De to andre sakene er knyttet til land utenfor Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media