Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil har gjort kjempefunn

Statoil og partner Husky Energy har truffet blink med boringen utenfor Canada.

OLJE: Statoil og konsernsjef Helge Lund kan glede seg over å ha truffet blink med boringen utenfor Canada. Foto: Marius Vervik
OLJE: Statoil og konsernsjef Helge Lund kan glede seg over å ha truffet blink med boringen utenfor Canada. Foto: Marius Vervik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Statoil og partner Husky Energy annonserer at den første letebrønnen i Bay du Nord-funnet har påtruffet 300-600 millioner fat utvinnbar olje, fremgår det av en børsmelding torsdag morgen.

Bay du Nord-funnet, som ligger ca. 500 kilometer nordøst for St. John's, Newfoundland og Labrador, Canada, ble offentliggjort i august.

Stort potensial Boring av et sidesteg ble fullført denne uken, og bekrefter et funn med stort potensial (high impact-funn). Det er identifisert ytterligere potensielle ressurser som krever videre avgrensning, heter det.

Funnet er Statoils tredje i Flemish Pass-bassenget. Mizzen-funnet er anslått til å inneholde i alt 100-200 millioner fat utvinnbar olje. Harpoon-funnet, som ble kunngjort i juni, er fremdeles under evaluering og volumene kan ikke bekreftes ennå.

Kan bli operatør - Det er spennende at Statoil åpner opp et nytt oljeområde utenfor kysten av Newfoundland. Det fører oss ett skritt nærmere målet om å bli operatør offshore Canada, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil.

Siden bare noen få brønner er boret i et stort lisensiert område, som totalt dekker ca. 8.500 kvadratkilometer, kreves ifølge Dodson mer arbeid.

- Dette innebærer innhenting av nye seismiske data, i tillegg til ytterligere lete- og avgrensningsboring, før partnerne i lisensen kan vurdere en optimal utbyggingsløsning i dette nye og relativt uutforskede bassenget, legger han til.

Flere nyheter La igjen innsideinfo på Gardermoen - toppsjef i tåka
- Euroen kan gå i 9,50 kroner
Måtte gripe inn - hindret totalhavari

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling