PÅ PLASS: - Vi har folk som har reist nedover fra Norge for å støtte den lokale ledelsen og organisasjonen, forteller Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr til Dagbladet i Statoils hovedkvarter på Forus i Stavanger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ PLASS: - Vi har folk som har reist nedover fra Norge for å støtte den lokale ledelsen og organisasjonen, forteller Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr til Dagbladet i Statoils hovedkvarter på Forus i Stavanger. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Statoil har reserveledelse på plass i Algerie

Skal lede virksomheten, og ta vare på lokale pårørende. Flere må sendes tilbake til Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger/Bergen (Dagbladet): Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. sier at et midlertidig mannskap allerede for flere dager siden ble sendt nedover til Algerie for å overta oppgavene til blant andre landsjef Victor Sneberg som nå er savnet.

- Vi har folk som har reist nedover fra Norge for å støtte den lokale ledelsen og organisasjonen, forteller Lindbæk til Dagbladet.

Ifølge informasjonsdirektøren dreier det seg om fem til åtte personer. 

- Ledelseskapasitet
- Det er ledelseskapasitet og HR-medarbeidere (human resources eller personal-funksjoner, red.anm.). De skal også ta vare på behovene som er der i forhold til å besøke pårørende og de medarbeiderne som jobber ved kontorene i Algerie, sier Lindbæk.

Han sier det er usikkert når anlegget i In Aménas er tilbake i drift.

- Det som må til er at anleggets integritet må verifiseres, og ettergås i detalj for å sikre at det kan starte trygt, sier han.

- Kan analysere
Han vil ikke si noe om når dette kan skje.

- Først i dag er vi i en situasjon hvor vi kan analysere det, sier han til Dagbladet.

Statoil må også erstatte flere titalls personer som tilhørere det de kaller for ikke-kritisk personell ved andre anlegg i Algerie. De ble hentet hjem torsdag og fredag. Det gjenstår å se om noen av disse vil vegre seg for å reise ned igjen til Algerie etter det som har skjedd.

Statoil er involvert i landbasert gassproduksjon og letevirksomhet flere steder i Algerie.

Flere anlegg
Selskapet driver tørrgassfeltet In Salah og gass- og kondensatfeltet In Amenas sammen med BP og Algeries statlige olje- og gasselskap, Sonatrach.

Statoil deltar med 31,85 prosent finansiering av investeringer og drift  på gassfeltet In Salah, mens tilsvarende andel er 46 prosent av finansiering og 12,5 prosent av investeringene på In Amenas. Statoils rettigheter i disse to lisensene er definert i produksjonsdelingsavtalene.

Statoil er også operatør for letelisensen på Hassi Mouina med Sonatrach som partner.