Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil kan bli anmeldt etter at 40 000 liter råolje havnet i havet

Miljøstiftelsen Bellona hevder at Statoil kan ha gjort seg skyldig i miljøkriminalitet ved å slippe 40.000 liter råolje ut i sjøen på Statfjord-feltet.

KAN BLI POLITIANMELDT: Bellona kommer med kraftig kritikk mot Statoil etter torsdagens oljeutslipp på Statfjord-feltet Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
KAN BLI POLITIANMELDT: Bellona kommer med kraftig kritikk mot Statoil etter torsdagens oljeutslipp på Statfjord-feltet Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen vurderer politianmeldelse og krever at Statoil skjerper sine sikkerhetsrutiner. Utslippet skjedde torsdag morgen, som følge av lekkasje i en flens i en lasteslange.

- Dette er tredje gang Statoil slipper ut olje på Statfjord siden 2007. Det som har skjedd i dag (torsdag) er nok et eksempel på at Statoil ikke lærer av tidligere feil. Dette kan vise seg å være et tilfelle av miljøkriminalitet der Statoil bør bøtelegges, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en pressemelding.

Hauge sier han er bekymret over gjentatte uheldige hendelser ved en av Statoils eldste plattformer på norsk sokkel.

- Bellona vil nå ta kontakt med Statoil og relevante myndigheter for å få klarhet i en rekke årsaksforhold. Basert på 30 års erfaring med å jobbe med oljeutslipp, vurderer vi en politianmeldelse, fortsetter han.

Det største oljeutslippet i Norge de siste årene skjedde i desember 2007 da 4.400 kubikkmeter (4,4 millioner liter) råolje gikk ut i havet etter brudd på lasteslangen mellom Statfjord A-plattformen og bøyelasteskipet Navion Britannia.

Etter den hendelsen måtte Statoil betale 25 millioner kroner i bot.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!