KAN BLI POLITIANMELDT: Bellona kommer med kraftig kritikk mot Statoil etter torsdagens oljeutslipp på Statfjord-feltet Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
KAN BLI POLITIANMELDT: Bellona kommer med kraftig kritikk mot Statoil etter torsdagens oljeutslipp på Statfjord-feltet Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer

Statoil kan bli anmeldt etter at 40 000 liter råolje havnet i havet

Miljøstiftelsen Bellona hevder at Statoil kan ha gjort seg skyldig i miljøkriminalitet ved å slippe 40.000 liter råolje ut i sjøen på Statfjord-feltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen vurderer politianmeldelse og krever at Statoil skjerper sine sikkerhetsrutiner. Utslippet skjedde torsdag morgen, som følge av lekkasje i en flens i en lasteslange.

- Dette er tredje gang Statoil slipper ut olje på Statfjord siden 2007. Det som har skjedd i dag (torsdag) er nok et eksempel på at Statoil ikke lærer av tidligere feil. Dette kan vise seg å være et tilfelle av miljøkriminalitet der Statoil bør bøtelegges, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en pressemelding.

Hauge sier han er bekymret over gjentatte uheldige hendelser ved en av Statoils eldste plattformer på norsk sokkel.

- Bellona vil nå ta kontakt med Statoil og relevante myndigheter for å få klarhet i en rekke årsaksforhold. Basert på 30 års erfaring med å jobbe med oljeutslipp, vurderer vi en politianmeldelse, fortsetter han.

Det største oljeutslippet i Norge de siste årene skjedde i desember 2007 da 4.400 kubikkmeter (4,4 millioner liter) råolje gikk ut i havet etter brudd på lasteslangen mellom Statfjord A-plattformen og bøyelasteskipet Navion Britannia.

Etter den hendelsen måtte Statoil betale 25 millioner kroner i bot.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram