Statoil kan bli partner med russisk statsoljeselskap

Statoil kan bli partner med det russiske statsoljeselskapet Rosneft i områder i det østlige Barentshavet som beskrives som svært lovende.

SPENNENDE OMRÅDE: Russiske Rosneft ønsker å starte nye prosjekter i det som tidligere var omstridt område i Barentshavet. Statoil har kompetanse for området og kan bli partner.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SPENNENDE OMRÅDE: Russiske Rosneft ønsker å starte nye prosjekter i det som tidligere var omstridt område i Barentshavet. Statoil har kompetanse for området og kan bli partner. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtroppende president Vladimir Putin skal ha gitt ordre til det russiske statsoljeselskapet Rosneft om å invitere inn utenlandske oljeselskaper som partnere i 12 nye prosjekter til havs. Blant disse er det flere lisenser i de nye og svært lovende områdene i det østlige Barentshavet.

25. oktober 2007 ble Norge og Russland enige om å utvikle Stockman-feltet på russisk side med Statoil som partner. Nå spekulerer russiske medier i at Statoil er et av selskapene som er blitt invitert av Rosneft.

Informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil vil ikke  bekrefte at det norske selskapet er invitert, det gjør Statoil sjelden før alt er helt avklart. Denne gangen må avklaringen komme i Russland.

- Stor kompetanse - Det er klart at dette er et område hvor vi har stor kompetanse og har gjort store funn som Skrugard og Havis på norsk side. Vi kan ikke si noe om hvilke forventninger eller potensiale vi ser for dette konkrete russiske området. Det vil vi heller ikke dele med andre, men det er helt klart at dette området følges med stor interesse i den internasjonale oljebransjen, sier Bård Glad Pedersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer