Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil kjøper oljeselskap for 12 milliarder

Legger inn bud på alle aksjene i canadiske North American Oil Sands Corporation.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil legger inn bud på alle aksjene i det canadiske oljesandselskapet North American Oil Sands Corporation. Budet er på rundt 12 milliarder kroner.

North American Oil Sands Corporation (NAOSC) utvinner tungolje i regionen Athabasca, nordøst for Edmonton i provinsen Alberta. De utvinnbare reservene i lisensene som Statoil nå overtar, antas å være på om lag 2,2 milliarder fat olje.

- Med dette blir vi operatør og rettighetshaver for store, utvinnbare ressurser som vil bidra positivt til vår produksjon etter 2010. I tillegg utvikler vi vår globale tungoljeportefølje og styrker vår markedsposisjon i Nord-Amerika, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Tungoljeproduksjon er energiintensivt og krevende miljømessig. Fra før er Statoil inne i tungoljeprosjektet Sincor i Orinoco-deltaet i Venezuela, som nå blir nasjonalisert. Nettopp Orinoco og Athabasca er verdens to viktigste ressursområder for tungolje. (NTB)

 KJØPER KANADISK SELSKAP: Statoil, her ved konsernsjef Helge Lund. Foto: SCANPIX
KJØPER KANADISK SELSKAP: Statoil, her ved konsernsjef Helge Lund. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!