Statoil kjøper seg inn i landareal i Tyrkia

I det nord-vestlige Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avtalen innebærer at Statoil får 50 prosent eierandel i Banarli-lisensene, mens det canadiske leteselskapet Valeura Energy Inc. beholder de resterende 50 prosentene, opplyser selskapet på sine nettsider i dag.

Arbeidsprogrammet i lisensene består av flere faser. Den første fasen omfatter en forpliktelse til å bore én letebrønn, med planlagt borestart sent i 2016 eller tidlig i 2017.

Letelisensene dekker et område på rundt 540 kvadratkilometer i nærheten av eksisterende infrastruktur i en region der gassutvinning har foregått siden 1920-årene, ifølge selskapet.

- Statoils inntreden i den nordvestlige delen av Tyrkia er i samsvar med letestrategien vår om diversifisering av porteføljen mot områder med høyt potensial og lave forpliktelser, sier Erling Vågnes, direktør for Statoils letevirksomhet på den nordlige halvkule.

- Vi ser fram mot å utforske lisensene videre sammen med operatøren Valeura, og vi er optimistiske med hensyn til potensialet, sier Vågnes.

Avtalen er avhengig av godkjenning fra myndighetene, og dette forventes å være på plass innen utgangen av september. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer