Statoil kutter 500 stillinger

Skal vekk innen utgangen av 2016.

SLANKER: Statoil, her ved konsernsjef Helge Lund, har besluttet å kute 500 stillinger innen 2016. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SLANKER: Statoil, her ved konsernsjef Helge Lund, har besluttet å kute 500 stillinger innen 2016. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er å sikre langsiktig virksomhet og verdiskaping på norsk sokkel, opplyser Statoil.

- Olje- og gassindustrien står globalt overfor en alvorlig effektivitets- og kostnadsutfordring. Statoil gjennomfører en omfattende forbedringsagenda for å ivareta langsiktig virksomhet og verdiskaping på norsk sokkel.

Effektiv drift - Bemanningsrammen som vi nå har besluttet ivaretar sikker og effektiv drift, samt kompetanse for de nye oppgavene som står foran oss, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Bemanningsbehov Bemanningsrammen er fastlagt som en del av den årlige gjennomgangen av kompetanse- og bemanningsbehovene i Utvikling og produksjon Norge.

- Det har vært bred arbeidstakermedvirkning i denne prosessen med mange gode innspill. Dette har vært viktig for det endelige resultatet, selv om foreningene ikke stiller seg bak vår endelige beslutning, sier Nylund.

Besluttet bemanningsramme er cirka 5 prosent lavere enn dagens nivå, som er cirka 9.000. Dette inkluderer både egne ansatte og innleid personell. Reduksjonen omfatter rundt to tredjedeler på land og en tredel på sokkel.

Naturlig avgang Nylund er opptatt av å ivareta alle medarbeidere på en god måte.
- Vi vil så langt det er mulig løse reduksjonene ved hjelp av naturlig avgang og overføring til nye oppgaver. Det er viktig for meg at endringer vi gjør ivaretar selskapets langsiktige behov, samt at alle som blir berørt av endringene blir fulgt opp på en god måte, sier Nylund. Dette inkluderer tett samarbeid med våre ansattrepresentanter i det videre arbeidet, sier han.(NTB).