Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil kutter rundt 500 årsverk

- Vil gå ut over vedlikeholdet, mener tillitsvalgt. 

KUTTER: Statoil skal kutte i underkant av 500 årsverk i løpet av de neste tre årene. Foto: NTB Scanpix
KUTTER: Statoil skal kutte i underkant av 500 årsverk i løpet av de neste tre årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil-ledelsen varsler et stillingskutt tilsvarende 350 årsverk. I tillegg venter fagforeningene kutt på ytterligere 212 årsverk.

Pressekontakt Morten Eek i Statoil bekrefter at det planlegges en nedbemanning tilsvarende 350 årsverk, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg opplyser Industri Energi, Lederne og Safe at det legges opp til en ytterligere reduksjon på 212 årsverk.

- I utgangspunktet ligger det til grunn en beslutning om å redusere i underkant av 500 årsverk i løpet av de neste tre årene, sier Per Steinar Stamnes i Industri Energi.

Statoil håper å kunne gjennomføre nedbemanningen uten oppsigelser og sluttpakker, men gjennom naturlig avgang. Alle fagforeningene er sterkt kritiske til stillingskuttene og frykter de blant annet skal gå ut over sikkerheten ved selskapets installasjoner offshore.

- Ansatte må jobbe dobbelt så fort som tidligere. Dette vil gå ut over vedlikeholdet, sier Terje Herland, tillitsvalgt i Lederne i Statoil.

I dag er det om lag 4.000 ansatte i Statoil i sokkelbemanningen, Utvikling og produksjon Norge (UPN). Blant disse er det også landansatte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media