- Statoil leverte rapport som ber EU droppe vindkraft og gasse på

Skriver britiske The Guardian. Vil forhindre at grønn fornybar energi erstatter norsk gass.

STATOIL: Statoilsjef Helge Lund ser eksport av norsk gass til resten av Europa som lukrativ forretning i årene som kommer. Foto: Luke MacGregor/REUTERS
STATOIL: Statoilsjef Helge Lund ser eksport av norsk gass til resten av Europa som lukrativ forretning i årene som kommer. Foto: Luke MacGregor/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars går høringsfristen ut for Europakommisjonen «energiveikart» for EUs 500 millioner innbyggere og industri. Den omfattende planen skisserer opp energiløsningene som skal sikre bærekraft, konkurransekraft og stabilitet i energisektoren fram mot 2050 og vedtas trolig i november.

Full gass Ifølge en lekket rapport fra konsulentselskapet McKinsey har Statoil og europeisk gasslobby allerede sent innspill som slakter fornybar energi til fordel for gass fra norsk sokkel, melder britiske The Guardian.

Norskeide Statoil ber EU om å satse fossilt i årene som kommer, slik at norsk gass presser ut fornybare energiløsninger, ifølge en rapport fra konsulentselskapet McKinsey som avsløres i The Guardian.

Dokumentet foreslår også at EU dropper store deler av satsingen vindmølleparker.

Vil ramme kull Statoil eksporterer hvert år for milliarder av kroner til en rekke europeiske land på kontinentet, blant annet Tyskland, Belgia, Frankrike og Nederland. Her utgjør norsk gass mellom 25 og 35 prosent av det totale forbruket.

Selv mener selskapet at de i innspillene til EU-kommisjonen bare vil ramme kullkraftverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer