- STRATEGISK VIKTIG: Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025, ifølge konsernsjef Helge Lund i Statoil.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
- STRATEGISK VIKTIG: Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025, ifølge konsernsjef Helge Lund i Statoil. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Statoil med gassavtale til 100 milliarder

Det britiske energiselskapet Centrica er kjøper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025.

Selskapene har inngått en langsiktig avtale om leveranse av fem milliarder kubikkmeter gass per år i ti år til det britiske markedet. Det tilsvarer det årlige gassforbruket til 3,5 millioner britiske hjem.

- Dagens kunngjøring er av høy strategisk viktighet der to av Storbritannias viktigste energiaktører påtar seg langsiktige forpliktelser for å bidra til Storbritannias energisikkerhet. Avtalen viser også at Statoils portefølje av naturgass på norsk sokkel er konkurransedyktig, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil i en pressemelding.

Storbritannia importerer i dag rundt 50 prosent av sitt gassbehov. Avtalen sikrer gass til å møte fem prosent av det totale årlige behovet, og er verdsatt til cirka 108 milliarder kroner. Avtalen erstatter en eksisterende avtale som ble signert i 2002, og løper ut i 2015.

(NTB)