Statoil med gassavtale til 100 milliarder

Det britiske energiselskapet Centrica er kjøper.

- STRATEGISK VIKTIG: Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025, ifølge konsernsjef Helge Lund i Statoil.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
- STRATEGISK VIKTIG: Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025, ifølge konsernsjef Helge Lund i Statoil. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det britiske energiselskapet Centrica skal kjøpe gass av Statoil for over 100 milliarder kroner i perioden 2015-2025.

Selskapene har inngått en langsiktig avtale om leveranse av fem milliarder kubikkmeter gass per år i ti år til det britiske markedet. Det tilsvarer det årlige gassforbruket til 3,5 millioner britiske hjem.

- Dagens kunngjøring er av høy strategisk viktighet der to av Storbritannias viktigste energiaktører påtar seg langsiktige forpliktelser for å bidra til Storbritannias energisikkerhet. Avtalen viser også at Statoils portefølje av naturgass på norsk sokkel er konkurransedyktig, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil i en pressemelding.

Storbritannia importerer i dag rundt 50 prosent av sitt gassbehov. Avtalen sikrer gass til å møte fem prosent av det totale årlige behovet, og er verdsatt til cirka 108 milliarder kroner. Avtalen erstatter en eksisterende avtale som ble signert i 2002, og løper ut i 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer