Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil på pressekonferansen: - Vi har stengt produksjonen på Gullfaks

Statoils representant fortalte at alle de omkomne jobbet i ulike selskap, men som alle var på jobb i Statoil.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Klokka 18.00 holdt Statoil en pressekonferanse i Stavanger. Arne Sigve Nylund, konsernsjef med ansvar for norsk oljeproduksjon, sa at sorgen og savnet nå er stort for familie og kolleger.
Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Klokka 18.00 holdt Statoil en pressekonferanse i Stavanger. Arne Sigve Nylund, konsernsjef med ansvar for norsk oljeproduksjon, sa at sorgen og savnet nå er stort for familie og kolleger. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 18.00 holdt Statoil en pressekonferanse i Stavanger. Arne Sigve Nylund, konsernsjef med ansvar for norsk oljeproduksjon, sa at sorgen og savnet nå er stort for familie og kolleger.

- To piloter og elleve passasjerer var om bord, og passasjerene var ansatt i ulike selskap, som alle var på jobb i Statoil og våre kolleger, sier Nylund, som sier at Statoil er takknemlig for det redningsarbeidet som gjennomføres, og sier at selskapet har gjort alle ressurser tilgjengelig.

Statoil vurderer når å gjennomføre en egen gransking, men gjør det klart at det er Havarikommisjonen som har ansvaret for dette i første omgang.

- Det er en dyp tragedie når kolleger ikke kommer hjem. Savnet er tungt. Familier har mistet sine kjære, og kolleger har mistet kolleger, sier Nylund.

Statoil har opprettet et eget pårørendesenter i Bergen.

- Dette er en veldig tung dag, sier Nylund, som forteller at de nå har stengt ned produksjonen på Gullfaks.

Det har vi gjort fordi det er viktig at de som er der ute får bearbeidet sorgen, sier Nylund.

- Sikkerhet er vår fremste prioritet, og jeg kjenner på stor fortvilelse at når medarbeidere ikke kommer hjem fra jobb. I dag står en hel industri samlet i sorgen med dem som har mistet sine kjære, og vi vil i tida framover gjøre det vi kan for å støtte dem.

Nylund vil ikke gå inn på hvor i landet de omkomne kommer fra, og ville heller ikke spekulere i hva som skjedde da flyet styrtet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!