Statoil på verdenstoppen i oljefunn

Det selskapet som har funnet mest olje og gass i verden så langt i år.

NYTT FUNN: I går offentliggjorde selskapet at de har funnet mellom 300 og 600 millioner fat olje i Bay du Nord. Foto: Kent Skibstad/NTB Scanpix
NYTT FUNN: I går offentliggjorde selskapet at de har funnet mellom 300 og 600 millioner fat olje i Bay du Nord. Foto: Kent Skibstad/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storfunnet Bay du Nord på østkysten av Canada gjør Statoil til det selskapet som har funnet mest olje og gass i verden så langt i år.

I går offentliggjorde selskapet at de har funnet mellom 300 og 600 millioner fat olje i Bay du Nord.

Funnet utgjør over en fjerdedel av oljen Statoil har funnet så langt i år, og gjør Statoil til det selskapet som har funnet mest olje og gass i årets tre første måneder, skriver Stavanger Aftenblad.

- Dette er det største oljefunnet Statoil har gjort som operatør i utlandet noensinne, sier Statoils konserndirektør for leting, Tim Dodson.

Bay du Nord ligger 500 kilometer nordøst for St. John's i Newfoundland i Canada og er det tredje Statoil-funnet i Flemish Pass Bassenget. Feltet inneholder nesten like mye olje som Johan Castberg i Barentshavet.

Statoil er operatør for Bay du Nord og har en eierandel på 65 prosent. De øvrige 35 prosent eies av kanadiske Husky Energy.

(NTB)