Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil-partner vedtok utbygging i Canada

- Vil bidra betydelig til Statoils produksjon.

BYGGER UT: Oljeselskapet ExxonMobil har vedtatt utbygging av Hebron-feltet øst for Newfoundland. Statoil og Helge Lund eier snaut 10 prosent av prosjektet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
BYGGER UT: Oljeselskapet ExxonMobil har vedtatt utbygging av Hebron-feltet øst for Newfoundland. Statoil og Helge Lund eier snaut 10 prosent av prosjektet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeselskapet ExxonMobil har vedtatt utbygging av Hebron-feltet øst for Newfoundland. Statoil eier snaut 10 prosent av prosjektet.

Hebron-feltet er beregnet å inneholde 700 millioner fat olje, litt mindre enn halvparten av Trollfeltet i Nordsjøen. Produksjonen skal skje fra en bunnfast betongplattform med en kapasitet på 150.000 fat per dag. Den skal ligge 350 kilometer fra kysten, på et sted der havdybden er 95 meter.

- Hebron er et økonomisk solid prosjekt som vil bidra betydelig til Statoils produksjon i de kommende årene, sier direktør Atle Aadland i Statoil Canada Offshore.

Prosjektet inkluderer tre oppdagede felter og fire lisenser med lovende funn. Produksjonsstart blir trolig i slutten av 2017, og feltet har en forventet levetid på 40 år.

Det er fem deltakere i prosjektet. ExxonMobil er størst med en andel på 36 prosent, mens Statoil er nest minst med sine 9,7 prosent.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media