Statoil saksøkt for 132 millioner kroner

Stavanger (NTB): Anleggsoppdraget på Tjeldbergodden ble et mareritt for entreprenørene NCC og Eeg-Henriksen. Nå saksøker de Statoil for 132 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag startet rettssaken mellom partene. Stavanger byrett har avsatt åtte uker til saken, skriver Stavanger Aftenblad.

NCC og Eeg-Henriksen hadde ansvaret for fundamentering, rørlegging og kabeltrekking på Tjeldbergodden i Aure kommune på Nordmøre, der det skulle bygges mottaksanlegg for gass fra Haltenbanken og ny metanolfabrikk. Arbeidet, som ble utført i 1995, endte som et gedigent tapsprosjekt for entreprenørene. NCC og Eeg-Henriksen har fått utbetalt 333 millioner kroner for jobben, men krever nå altså 132 millioner kroner i tillegg. Saksøkerne hevder at forsinkede leveranser av tegninger og rør, noe Statoil var ansvarlig for, førte til de store ekstrakostnadene.

Statoil avviser entreprenørenes krav fullstendig, og har selv reist et motsøksmål der det kreves tilbakebetaling av 10,6 millioner kroner. Et kjernepunkt er at det var en såkalt mengdekontrakt som regulerte NCC og Eeg-Henriksens oppdrag. I henhold til denne kontrakten skulle entreprenøren betales etter forhåndsbestemte enhetspriser, et bestemt antall kroner per kubikkmeter betong og per meter med rør. Mengden arbeidskraft entreprenøren må bruke for å utføre dette arbeidet er altså entreprenørens eget problem, mener Statoil, som dessuten mener at forsinkede tegninger og rør ikke hadde noen effekt for entreprenørenes produktivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer