- Statoil-salget forsvarer en mye høyere aksjekurs

Prisen på minst 15,7 milliarder kroner synliggjør "veldig høye verdier".

STORE VERDIER I STATOIL: Trond Omdalm Arctic Securities, mener nedsalget og oppryddingen i Statoil synliggjør store verdier. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
STORE VERDIER I STATOIL: Trond Omdalm Arctic Securities, mener nedsalget og oppryddingen i Statoil synliggjør store verdier. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Analytikere i Arctic Securities og ABG Sundal Collier mener Statoil har fått gode priser i nedsalget av Gullfaks og Gudrun, samt salg av to britiske felt for totalt minst 2,65 milliarder dollar, tilsvarende 15,7 milliarder kroner, til østerrikske OMV.

Statoil reduserer Gullfaks-eierandelen fra 70 til 51 prosent og Gudrun-andelen fra 75 til 51 prosent.

Veldig god pris - Jeg synes det er en veldig bra pris. Det er to ganger bokførte verdier. Sammenlignbart handles Statoil på 1,3 bokførte verdier, sier John A. Olaisen i ABG til Reuters.

Han synes transaksjonen støtter at verdien av Statoils eiendeler er 170 til 180 kroner per aksje med ingen verdi på leting, og han tror ifølge nyhetsbyrået at få vil bry seg om bortfallet av produksjon på 40.000 fat per dag.

Veldig høye verdier Oljeanalytiker Trond Omdal i Arctic Securities ser på transaksjonene som en respons på at det er krav om å synliggjøre verdiene tidligere, og at de generelt synliggjør "veldig høye verdier" på norsk sokkel.

Statoil stiger rundt 1 prosent på Oslo Børs, til 130 kroner. Det verdsetter oljeselskapet til knapt 415 milliarder kroner.

Statoil har likevel falt 6,5 prosent på børsen så langt i år.