Statoil selger oljefelt til Østerrike

For 15,7 milliarder kroner.

 OFFSHORE-NASJON UTEN HAV:  Østerrike største industriselskap OMV har kjøpt store eierandeler i Nordsjø-feltene Gullfaks, Gudrun, Rosebank og Schiehallion fra Statoil. Grafikk: Statoil.
OFFSHORE-NASJON UTEN HAV: Østerrike største industriselskap OMV har kjøpt store eierandeler i Nordsjø-feltene Gullfaks, Gudrun, Rosebank og Schiehallion fra Statoil. Grafikk: Statoil.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil selger andeler i Gullfaks og Gudrun på norsk sokkel, samt i Schiehallion og Rosebank på britisk sokkel for 15,7 milliarder kroner.

Selskapet opplyser på sin egen hjemmeside at kjøperen er det østerrikske olje- og gasselskapet OMV, og at over halvparten salgssummen blir bokført som inntekt.

Avtalen innebærer også at de to selskapene blir partnere, og skal stå sammen om leiting framover på norsk og britisk sokkel pluss felt utenfor Færøyene.

OMV er det største børsnoterte industriselskapet i Østerrike, og har vært inolvert på norsk kontinentalsokkel siden 2006 - nå med eierinteresser i 23 andeler.

Statoil skal fortsatt være operatør på Gulfaks og Gudrun-feltene, selv om eierandelen er redusert til 51 prosent fra henholdsvis 70 og 75.

(NTB).