Statoil sender børsen ned

Kursnedgang for indekstunge aksjer som Statoil, RCL og Opticom sender hovedindeksen på Oslo Børs ned. Kursfall for Tomra, Frontline og Tandberg gjør dagen helrød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsens største selskap, Statoil, la frem resultat for andre kvartal før børsåpning tirsdag. Klikk her for å lese om resultatet.

Statoil la frem et rekordresultat etter hyggelige oljepriser, store salgsgevinster og kostnadsbesparelser i tråd med konsernets målsetting. Avkastningen på sysselsatt kapital utgjorde godt og vel 20 prosent i andre kvartal.

Statoil fremstår per i dag som en pengemaskin som først og fremst er eksponert mot norsk sokkel.

Statoil åpnet kraftig ned tirsdag, men kursen startet etter 20 minutters handel å krabbe oppover. Etter en time og et kvarters handel noteres Statoil til kurs 63,50 kroner, ned drøyt 3 prosent fra sluttnotering mandag.

Opticom topper taperlisten med en kursnedgang på 4,7 prosent. Aksjen handles for første gang på en måned til under 500 kroner. Klokken 11.15 ligger Opticom-kursen på 490 kroner

RCL faller også med 1,6 prosent til 212,50 kroner. De tre nevnte aksjene topper også omsetningslisten og til sammen utgjør handelen i Statoil, Opticom og RCL nærmere 70 prosent av handelen på Oslo Børs.

Frontline faller med 1,5 prosent til 133 kroner etter en slapp debut for John Fredriksens tankimperium på NYSE mandag kveld. Les mer om debuten her.

Verdien av Tomra er i løpet av de første 70 minuttene redusert med 360 millioner kroner. Kursen faller med 2 kroner, eller 1,8 prosent, til 112,50 kroner

Tandberg faller for andre dag på rad, men volumet er beskjedent. Kursen er etter en drøy times handel ned 2,5 prosent til 137,50 kroner.

IT-indeksen er for øvrig hardest rammet av delindeksene tirsdag morgen etter at den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 1,6 prosent til 2.034 poeng i USA i går. IT-indeksen er ned 1,5 prosent på Oslo Børs.

Oljeservice-aksjene på Oslo Børs faller også den første timen. PGS leder an og kursen faller med 1,1 prosent til 87 kroner. ProSafe er ned 2,4 prosent til 121 kroner, mens riggaksjene Fred. Olsen Energy og Smedvig begge faller marginalt. Ocean Rig stiger med 1,1 prosent til 35,70 kroner.

Stor etterspørsel og en mulig reduksjon av tilbudet gjør at Bassøe Offshore venter et sterkt press oppover på riggratene i Nordsjøen neste år. Les mer om det her.

Blant de 20 mest omsatt aksjene på Oslo Børs er det kun Norsk Hydro, InFocus og Kværner som stiger marginalt tirsdag.

På børsen er det ingen synlige tegn til at investorene har kastet seg over aksjemarkedet etter ferien. På hovedlisten utgjør omsetningen kun 400 millioner kroner etter en time og et kvarters handel.