Statoil-sjef Helge Lund grublet på BG Groups jobbtilbud i seks uker

Først forrige mandag gikk han til Statoils styreleder Svein Rennemo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under plenumsdelen av Statoils pressekonferanse, som ble avsluttet cirka klokka 11.45, fortalte konsernsjef Helge Lund at han fikk jobbtilbudet fra britiske BG Group for 6-8 uker siden.

Rett etterpå fortalte Statoils styreleder Svein Rennemo dette:
- Jeg ble informert av Helge mandag for ei uke siden.

- Smerter meg Det har med andre ord ikke vært noen lett beslutning for Helge Lund å gi seg som konsernsjef i Statoil etter ti år i jobben.

- Jeg kommer til å savne Statoil. Jeg kommer til å savne veldig gode medarbeidere, men heldigvis vet jeg at de kommer til å lykkes veldig godt, og det smerter selvfølgelig å si det: Også uten meg, sa Lund om hvordan det føles å gi seg i en av Norges aller viktigste jobber.

Han tror fornyelse kan være både riktig og viktig for Statoil. Under pressekonferansen fikk han likevel flere kritiske spørsmål om avgangen, blant annet om han med dette lar selskapet i stikken.

Samtidig med at Lund begynner i en ny, godt betalt toppjobb hvor han er garantert ei lønn på over 15 millioner kroner, må en mengde Statoil-medarbeidere belage seg på en ny virkelighet som jobbsøkere.

For kort tid siden meldte selskapet at 500 stillinger skal kuttes.

Tenkte i to sekunder Konstituert Statoil-sjef Eldar Sætre sa under pressekonferansen at det ikke vil bli noen omkamper under hans ledelse, og at han vil ha kontinuitet som et av sine viktigste mål.

Til Dagbladet fortalte Sætre tidligere i dag at han fikk vite om Lunds avgang i slutten av forrige uke. Mens Lund måtte tenke seg om i seks uker før han sa ja til BG Group, behøvde ikke Sætre lang tid på å si ja til å bli konstituert sjef i Statoil.

- Da Svein kom med forespørselen, så var det noe i meg som sa ja med én gang. Det tok meg ikke mer enn to sekunder å komme til den konklusjonen, sa Sætre.

Nå ser Helge Lund fram til en ny hverdag, som han tror vil bli omgitt av mindre medieoppmerksomhet enn han har vært vant til.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på ny jobb, men samtidig har jeg også gruet meg litt til denne dagen, sa Lund under formiddagens pressekonferanse.