- Statoil-sjefen møter Putin for å diskutere Stockman

Møtet mellom Lund og Putin kan ende med at Statoil forlater utbyggingen av gassfeltet.

MØTER PUTIN: Statoil-sjef Helge Lund møter fredag Russlands president Vladimir Putin for å diskutere Stockman-feltets framtid Oslo  20120508. Her er konsernsjefen fra presentasjonen av resultatet for første kvartal i 2012.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MØTER PUTIN: Statoil-sjef Helge Lund møter fredag Russlands president Vladimir Putin for å diskutere Stockman-feltets framtid Oslo 20120508. Her er konsernsjefen fra presentasjonen av resultatet for første kvartal i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil-sjef Helge Lund møter fredag Russlands president Vladimir Putin for å diskutere Stockman-feltets framtid, skriver en russisk avis. Den norske petroleumsgiganten kan være på vei ut av prosjektet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan Shell være på vei inn som ny partner i det gigantiske Stockman-gassfeltet i Barentshavet, men Gazprom vil fortsatt ha en eierandel på 51 prosent, opplyser en kilde som sitter tett på konsortiet.

Gazprom opplyste tidligere denne uka at et selskap kan trekke seg ut av Stockman, der Statoil og franske Total er partnere. Statoil eier 24 prosent og Total de resterende 25 prosentene av gassfeltet nordøst for Murmansk. Feltet er et av de største i verden.

Møtet mellom Lund og Putin kan ende med at Statoil forlater utbyggingen av gassfeltet i kjølvannet av lange og vanskelige samtaler rundt investering, timing og konfigurering, melder den russiske avisa Kommersant fredag.

Avisa skriver videre at en mulig ny Stockman-struktur kommer til å bli diskutert på møtet der også Gazproms toppledelse skal delta.

Statoil vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene i Kommersant.

- Det er naturlig at vi har jevnlige møter med russiske myndigheter og Gazprom, men vi kommenterer ikke når og hvor, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen Aftenposten.

(NTB)