Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil-sjefen utrygg på dopet økonomi

Statoil-sjef Helge Lund ser mindre lyst på utsiktene for verdensøkonomien nå enn han gjorde for to måneder siden.

MINDRE LYST: Statoil-sjef Helge Lund ser mindre lyst på utsiktene for verdensøkonomien nå enn han gjorde for to måneder siden.  Foto: JØRN H. MOEN
MINDRE LYST: Statoil-sjef Helge Lund ser mindre lyst på utsiktene for verdensøkonomien nå enn han gjorde for to måneder siden. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Statoil-sjef Helge Lund ser mindre lyst på utsiktene for verdensøkonomien nå enn han gjorde for to måneder siden.

- Jeg har tenkt litt på dette. Min oppsummering er at jeg er mer optimistisk nå enn jeg var for ett år siden, men kanskje mer avventende enn for to måneder siden, sier Lund til NTB.

Statoil-sjefen er i Davos i forbindelse med toppmøtet i Verdens økonomiske forum. Et av hovedspørsmålene finanseliten stiller seg, er om finanskrisen virkelig er over eller om den statlige pengehjelpen kun gir midlertidige resultater.

- Jeg har sagt at vi skal være oppmerksomme på at en del av verdensøkonomien går på dop. Det kan ikke vedvare, sier Lund.

- Det er fundamentale utfordringer i den underliggende økonomien. Det er fremdeles mange offentlige penger i økonomien, og disse pengene må på et eller annet tidspunkt trekkes tilbake. Jeg tror det er dumt å slappe av og ta seieren på forskudd, selv om det er flere positive tegn nå enn det var på samme tid i fjor, sier Statoil-sjefen. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!