Statoil-sjefen vurderer å kutte ut fornybar energi

Grunnet manglende lønnsomhet.

<strong>KAN KUTTE:</strong> - Om tre til fire år må vi vurdere om vi klarer å møte de utfordringene som den delen av energibransjen har, sier Helge Lund til NRK.
Foto: Berit Roald / Scanpix
KAN KUTTE: - Om tre til fire år må vi vurdere om vi klarer å møte de utfordringene som den delen av energibransjen har, sier Helge Lund til NRK. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Konsernsjef Helge Lund i Statoil sier at selskapet de nærmeste årene må vurdere om deres grønne satsing er lønnsom nok, eller om de skal gå tilbake til å bli et rent olje- og gasselskap.

- Om tre til fire år må vi vurdere om vi klarer å møte de utfordringene som den delen av energibransjen har, sier Helge Lund til NRK.

Lund sier at Statoils satsing på blant annet vindmøller foreløpig har vært ulønnsom og at selskapet må vurdere sin egen kompetanse på feltet.

- Virksomheten kan bli større, men den kan også bli mindre hvis ikke vi føler at vi har den kompetansen som skal til for å utvikle den, sier Lund.

Han mener at en av de viktigste oppgavene for Statoil fremover blir å få ned kostnadene på fornybar energi.

- Det er snakk om veldig høye kostnader. Store deler av denne industrien er subsidiebasert, og derfor må vi lykkes for å få ned kostnadene, sier Lund.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer