Statoil starter egen granskning av helikopterulykken

Statoils konsernsjef ankom Sola heliport med sterke inntrykk fra Gullfaks B-plattformen. - Noen har dratt hjem for å treffe sine kjære etter ulykken, sier Eldar Sætre til Dagbladet.

ANKOM SOLA I HELIKOPTER:
Konsersjef i Statoil, Eldar Sætre (foran) ankommer her Sola sammen med Arne Sigve Nylund.
Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
ANKOM SOLA I HELIKOPTER: Konsersjef i Statoil, Eldar Sætre (foran) ankommer her Sola sammen med Arne Sigve Nylund. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): I dag ved 16.40-tiden landet konsernsjef Eldar Sætre og konserndirektør Arne Sigve Nylund på Sola heliport etter å ha besøkt Gullfaks B-plattformen.

- Vi må konstatere at det verst tenkelige har skjedd. Vi trenger svar. Havarikommisjonen er i gang med et viktig arbeid. Statoil stiller alle ressurser tilgjengelig for dette arbeidet. Vi vil også bidra i CHC sin granskning og har besluttet å gjennomføre vår egen granskning. Dette skylder vi de etterlatte. Det er helt avgjørende for alle de som hver dag drar på jobb å ha tillit til at vi gjør alt vi kan for ivareta sikkerheten deres, sier Sætre.

- Vi er opptatt av åpenhet rundt den granskningen vår og vi vil sørge for at vårt verneapparat skal bli trukket med i denne granskningen. Vi ønsker å skape trygghet, sier Sætre.

- En tøff tid Ole Magnar Kvamme (60) bosatt i Bergen var den eneste av de omkomne som var ansatt i Statoil. Sætre sier at Statoil nå sørger, og at tapet av Kamme er svært tungt.

Sætre sier at han er takknemlig for at fikk reise ut i dag, og han opplevde et enormt sterkt fellesskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer