Statoil-staten

Kvotering på den gamle måten er fortsatt effektivt, skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Høyre-mannen Ansgar Gabrielsen foreslo 40 prosent kjønnskvotering i styrene for fire år siden, har internasjonal presse strømmet til Norge i sjokk og vantro for å skrive om det radikale statlige grepet. Neste uke kommer nederlandsk TV utstyrt med den norske ambassadens gjenkjennelige intervjuliste. Men journalistenes vinkling har endret seg i løpet av disse åra. Fra å dekke saken med et skjevt flir, som om det var en avisand (kvinne i Halden, Norway, fødte baby med trebein, gikk verden rundt for et par år siden), kommer journalistene nå for å få oppskriften. Nederlandske myndigheter vurderer også kjønnskvotering. Der er kvinneandelen i dag fire prosent, bare litt lavere enn den var her i landet da forslaget ble lansert.

I år kan jeg dessuten more dem med at regjeringen foreslår moderat kvotering av innvandrere i det offentlige. Det tar vel noen år før utlendingene kommer over det sjokket, og. Da kan jeg i så fall berolige dem. Den mest effektive formen for kvotering er fortsatt på den gode gamle måten.

Bare den siste uka er vi minnet på at det fins et par uslåelige kriterier når toppjobbene skal besettes. Ett av dem er kjennskap og vennskap i den til enhver tid sittende regjering, ett annet er fartstid fra ledelsen i Statoil, noe som for de fleste går ut på det samme. At disse kriteriene stort sett innfris av menn, er nesten overflødig å nevne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer