Statoil vil flytte 500 stillinger ut av landet

Billigere å ha folk ansatt i India og Latvia.

SER UTOVER:  Statoil-sjef Helge Lund og hans folk ser nå hvordan de kan spare på å flytte stillinger fra Norge til land som India og Latvia. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SER UTOVER: Statoil-sjef Helge Lund og hans folk ser nå hvordan de kan spare på å flytte stillinger fra Norge til land som India og Latvia. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år forsikret Statoil-sjef Helge Lund at taket på utflagging av stillinger var satt til 350 stillinger. Nå kan Statoil likevel sende 500 stillinger til lavkostland som India og Latvia, skriver Stavanger Aftenblad.

- Arbeidet med å vurdere utflagging innen it, finans og kontortjenester går som planlagt. Målet er å ha et godt grunnlag for å ta en beslutning mot slutten av året, innenfor de rammer som tidligere er beskrevet, forklarer Statoils Jannik Lindbæk jr. til Aftenbladet.

Lindbæk forteller videre at selskapet har hentet inn tilbud innen it, finans og kontortjenester i et omfang på opptil 350.

- Som kommunisert i sommer vurderer vi også å sende ut anbudsforespørsel innenfor HR, i et omfang på inntil 145 stillinger, sier Lindbæk til avisa.

I et internt Statoil-dokument som Aftenbladet tidligere har referert til, kommer det fram at det fram mot 2015 dreier seg om inntil 350 stillinger. Videre inntil 1000 stillinger innen 2020. Flesteparten av stillingskuttene gjøres i Norge og ved hovedkontoret i Stavanger.

Samarbeidsklimaet mellom fagforeningene i Statoil og ledelsen var svært anspent da saken rullet i mediene i sommer. Nå er det dialogmøter mellom partene, skriver Aftenbladet.

Fagforeningene krevde at regjeringen kom på banen og ryddet opp. Det gjorde den rød-grønne regjeringen ikke. Tvert imot velsignet olje- og energiminister Ola Borten Moe Statoils planer og sa det var opp til selskapet selv å vurdere saken.'

Vil samle oljehandlerne
Statoil vurderer også å flytte sine oljetradere fra Stavanger til London. Med på flyttelasset blir i så fall også salget av den norske stats oljeandeler. Forbundsleder Leif Sande vil utfordre olje- og energiminister Tord Lien (Frp), skriver Aftenbladet.

Handelen med Statoils råolje i Europa skjer i dag fra to kontorer - London og Forus i Stavanger. Nå vurderer selskapet å slå kontorene sammen. Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi har hørt om planene og liker dem ikke.

- Jeg er meget skeptisk til dette. Å flytte oljetraderne fra Stavanger til London vil helt klart bryte ned kompetansemiljøet i Norge, en kompetanse det er veldig viktig at vi har her, sier han til avisen.