VIL FLAGGE UT: Statoil-sjef Helge Lund har forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen er satt til 350 stillinger. Men nå viser det seg at de vil flagge ut 500 stillinger - og hele 1000 på sikt.
Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VIL FLAGGE UT: Statoil-sjef Helge Lund har forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen er satt til 350 stillinger. Men nå viser det seg at de vil flagge ut 500 stillinger - og hele 1000 på sikt. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Statoil vil flytte 500 stillinger ut av Norge

Innen 2020 vil de flagge ut heel 1000 stillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil vurderer likevel å flagge ut 500 stillinger til lavkostland som India og Latvia. Tidligere har Statoil-sjef Helge Lund forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen var satt til 350 stillinger.

- Arbeidet med å vurdere utflagging innen IT, finans og kontortjenester går som planlagt. Vi har hentet inn tilbud omfang på opptil 350 stillinger. Som kommunisert i sommer vurderer vi også å sende ut anbudsforespørsel innenfor HR, i et omfang på inntil 145 stillinger, opplyser informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Statoil skulle vært ferdig med arbeidet i oktober. Nå ventes det konklusjon i desember.

I et internt Statoil-dokument kommer det fram at selskapet planlegger å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020. De fleste kuttene skal gjøres i Norge og ved hovedkontoret i Stavanger.

Samarbeidsklimaet mellom fagforeningene i Statoil og ledelsen var svært anspent da saken først ble kjent i sommer. Nå er det dialogmøter mellom partene, men fagforeningene er bekymret

- Vi forventer at Statoil ikke bygger ned kompetansearbeidsplasser. Dette går også på å sende signaler om at noen arbeidsplasser er mindreverdige, sier Inger Lise Rasmussen, forbundsleder i YS-forbundet Negotia som organiserer flesteparten av de arbeidsplassene som rammes ved stillingskutt i Statoil.

(NTB)