Statoil vil flytte 500 stillinger ut av Norge

Innen 2020 vil de flagge ut heel 1000 stillinger.

VIL FLAGGE UT: Statoil-sjef Helge Lund har forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen er satt til 350 stillinger. Men nå viser det seg at de vil flagge ut 500 stillinger - og hele 1000 på sikt.
Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VIL FLAGGE UT: Statoil-sjef Helge Lund har forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen er satt til 350 stillinger. Men nå viser det seg at de vil flagge ut 500 stillinger - og hele 1000 på sikt. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil vurderer likevel å flagge ut 500 stillinger til lavkostland som India og Latvia. Tidligere har Statoil-sjef Helge Lund forsikret de ansatte om at taket på utflaggingen var satt til 350 stillinger.

- Arbeidet med å vurdere utflagging innen IT, finans og kontortjenester går som planlagt. Vi har hentet inn tilbud omfang på opptil 350 stillinger. Som kommunisert i sommer vurderer vi også å sende ut anbudsforespørsel innenfor HR, i et omfang på inntil 145 stillinger, opplyser informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Statoil skulle vært ferdig med arbeidet i oktober. Nå ventes det konklusjon i desember.

I et internt Statoil-dokument kommer det fram at selskapet planlegger å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020. De fleste kuttene skal gjøres i Norge og ved hovedkontoret i Stavanger.

Samarbeidsklimaet mellom fagforeningene i Statoil og ledelsen var svært anspent da saken først ble kjent i sommer. Nå er det dialogmøter mellom partene, men fagforeningene er bekymret

- Vi forventer at Statoil ikke bygger ned kompetansearbeidsplasser. Dette går også på å sende signaler om at noen arbeidsplasser er mindreverdige, sier Inger Lise Rasmussen, forbundsleder i YS-forbundet Negotia som organiserer flesteparten av de arbeidsplassene som rammes ved stillingskutt i Statoil.

(NTB)