Statoil vil selge oljefelt

Statoil ønsker å selge eierandeler i fem oljefelt og seks letelisenser i Nordsjøen. Pris: 2-3 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjon Pandora kalles prosjektet som skal gi økt lønnsomhet i Statoil. Ifølge analytikere som Aftenposten har vært i kontakt med kan verdien av feltene som Statoil nå ønsker å selge seg ut av være mellom to og tre milliarder kroner.

- Vi ser på salg av disse eierandelene mot kontanter, men vil også vurdere bytte mot andeler i felt innenfor Statoils kjerneområder, sier informasjonssjef Kristoffer Hetland til Aftenposten.

Andelene Statoil nå ønsker å kvitte seg med har mindre strategisk verdi for selskapet. En for stor geografisk spredning gir lite effektiv utnyttelse av ressursene i organisasjonen.

Norsk Hydro er operatør på feltene Njord, Brage og Grane, som alle står på Statoils salgsliste. For Hydro vil det være naturlig å vurdere å øke eierandelene i de feltene der selskapet er operatør.

- Dette vil være gjenstand for grundig vurdering hos oss. Men generelt sett ser vi det som interessant å øke våre operatørandeler i våre satsingsområder. Men det vil også være et spørsmål om pris, sier informasjonssjef Anne Ekern i Hydro, til Aftenposten.