TILBAKE I NORGE: 17 ansatte i Statoil og en ansatt i et enreprenørselskap kom til pårørendesenteret i Bergen nå i kveld. Foto: Endre Vellene
TILBAKE I NORGE: 17 ansatte i Statoil og en ansatt i et enreprenørselskap kom til pårørendesenteret i Bergen nå i kveld. Foto: Endre VelleneVis mer

Statoilansatte fra Algerie ble omfavnet av sine nærmeste

Statoil-ansatte fra Algerie har nå kommet til Bergen og pårørendesenteret. De ble mottatt av sine kjære og fagfolk som vil gi dem omsorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Det var 18 personer som kom med fly fra Palma til Bergen lufthavn Flesland nå i kveld. 
Terrorofrene ble fraktet ut fra Flesland flyplass i en buss, via en egen utgang ved siden av hovedterminalen.

Klokka 19.40 kom de med bussen til pårørendesenteret på Scandic Airport Hotel.

Varm omfavnelse
Noen av de som kom ut av bussen fikk en varm omfavnelse av deres kjære. Andre ventet på dem inne på hotellet der de pårørende har vært de siste dagene.

- Vi er forberedt på de som kommer fra Algerie og har bemannet opp pårørendesenteret for det. Noen av dem kommer fra vanskelige opplevelser, andre er det vi kaller ikke-kritisk personale fra andre anlegg i landet. Alle får tilbud om å snakke med helsepersonell her, sier pressekontakt Sissel Rinde i Statoil til Dagbladet.

Statoil har et eget tilbud til de som nå har kommet hjem med sterke opplevelser. Det er snakk om debriefing av alt de har vært igjennom, informasjon, samtaler med helsepersonell og ledelsen i selskapet. Konserndirektør Øystein Michelsen er tilstede for å snakke med dem.

Reddet ut
Av de 18 som kom til Bergen i kveld er også en ansatt i et entreprenørselskap. Fem av disse reddet seg ut av den mest kritiske situasjonen ved gassproduksjonsanlegget i In Amenas og kom seg i sikkerhet ved et militært anlegg i nærheten. Noen av dem satt i en buss som ble beskutt av terroristene. Fire av dem er norske statsborgere og én er fra Canada.

22 Statoilansatte kom med fly til Bergen fra Algerie torsdag. Det var personell fra andre anlegg enn In Amenas. I tillegg forbereder Statoil flere fly for å frakte personell hjem til Norge i dagene som kommer.

SKAL DEBRIEFES: Pressekontakt Sissel Rinde sier at de fem Statoil-ansatte som reddet seg ut fra farlig sone i Algerie skal debriefes i kveld.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SKAL DEBRIEFES: Pressekontakt Sissel Rinde sier at de fem Statoil-ansatte som reddet seg ut fra farlig sone i Algerie skal debriefes i kveld. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer