Statoilbråket fortsetter

Statoilsjef Helge Lund misliker at fagforeningene kritiserer ham i media, men fagforeningene fortsetter kjøret.

GIR SEG IKKE: Helge Lund har ingen planer om å gi seg som konsernsjef, selv om samtlige fagforeninger i Statoil mener han er for lite lydhør. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Helge Lund har ingen planer om å gi seg som konsernsjef, selv om samtlige fagforeninger i Statoil mener han er for lite lydhør. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bråket fortsetter rundt Statoilsjef Helge Lund og hans lederstil.

- Må endre kurs - Han må gjerne fortsette, men da bør han endre kurs og begynne å prate med de tillitsvalgte, ikke bare holde enetaler. Vi er veldig skeptiske til hvordan Statoil driver sin virksomhet og opplever at vi ikke har noen reell påvirkning, sier leder i fagforeningen Safe, Terje Nustad til Dagbladet. Han mener Lunds lederstil er amerikansk, arrogant og lite lydhør.

Dagbladet skrev fredag om opprør blant de ansatte i Statoil. Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige sa at de fagorganiserte i Safe ikke lenger har tillit til Lund og at fokuset på sikkerhet er for dårlig. Teige har trukket seg fra et omstillingsprosjekt kalt Statoil 2011, og valgte mandag å pusse opp badet framfor å møte Statoilsjefen.

I går møttes Safe arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sammen med fagforeningen Lederne for å orientere om sikkerhetssituasjonen på Statoils plattformer, noe samtlige fagforeninger er bekymret for.

Samtidig la Helge Lund fram Statoils rapport for tredje kvartal. Lund sier at han ikke opplever mistillit fra de andre fagforeningene.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer