- StatoilHydro byttet til billigere og enklere slange

StatoilHydro erstattet i 2002 en bit av den originale oljeslangen på Statfjord A til en enklere og langt billigere gummislange. Det skal være i denne gummislangen at bruddet onsdag skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

StatoilHydro erstattet i 2002 en bit av den originale oljeslangen på Statfjord A til en enklere og langt billigere gummislange. Det skal være i denne gummislangen at bruddet onsdag skjedde.

Den opprinnelige slangen består av flere lag stål og plastikkapper. Men deler av slangen er erstattet med mindre robuste gummislanger.

Kjell Mork, styreleder og daglig leder i Marine Technology, sier til Stavanger Aftenblads nettutgave. at det ser ut som bruddet har skjedd i en av gummislangene.

Han var tidligere med på å utvikle og installere lastesystemet på Statfjord A-plattformen. Siden har deler av lastesystemet blitt vedlikeholdt ved at originale deler blant annet ble byttet ut med enklere gummislanger.

- De opprinnelige delene består av Coflexip-slanger, som nok er mer robuste enn tilsvarende gummislanger StatoilHydro har satt inn på flere punkt. Gummislangene har kortere levetid, men det er alltid snakk om kostnader, eller rettere sagt kosteffektivitet ved slike innkjøp, sier Mork.

StatoilHydro bekrefter at slangen som brøt ble skiftet for fem år siden. Informasjonssjef Gisle Johansen sier at slangen ble inspisert i august i år uten at det ble funnet noen skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer