StatoilHydro får krass kritikk etter dødsulykke

25-åring døde etter en fallulykke på Oseberg B.

OSEBERG: En 25 år gammel stillasarbeider døde etter fallulykke på Oseberg B i mai i år. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
OSEBERG: En 25 år gammel stillasarbeider døde etter fallulykke på Oseberg B i mai i år. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Petroleumstilsynet gir StatoilHydro krass kritikk etter at en 25 år gammel stillasarbeider døde etter en fallulykke på Oseberg B i mai, skriver NTB.

25-åringen falt 14 meter fra et stillas og ned på plattformens kjellerdekk og døde senere av skadene.

I sin gransking av ulykken slår Petroleumstilsynet fast at den direkte årsaken til ulykken var at en festeanordning på stillaset fikk for stor belastning og revnet.

StatoilHydro blir kritisert for mangelfull oppfølging av regelkrav både når det gjelder risikovurdering, planlegging, kompetanse, ledelse og dokumentasjon.

Petroleumstilsynet gir nå både StatoilHydro og Aibel AS og STS Gruppen AS, selskaper som også kan knyttes til ulykken, varsel om pålegg. Det betyr at selskapene kan bli anmeldt dersom de ikke endrer sine rutiner.

StatoilHydro varsler at de vil jobbe videre med å styrke sikkerheten knyttet til stillasarbeid.

- Vi vil gjennomføre nødvendige tiltak for å unngå at slike tragiske ulykker inntreffer i fremtiden, sier Torstein Hole, som er direktør for området Drift Vest i StatoilHydro til NTB.

Nikolai Norman i advokatfirmaet Norman & co bistår familien til den omkomne stillasarbeideren.

- Vi ser at det er forhold knyttet til prosedyrene som er svært viktige for årsaksforholdet, men må gå nøye gjennom rapporten før vi trekker våre slutninger. Familien og foreldrene til stillasarbeideren er svært opptatt av å få en forståelse av hva som egentlig skjedde under dødsulykken, slik at liknende ikke skal skje i fremtiden, sier Nikolai Norman til Dagbladet.no.