StatoilHydro har gjort nye olje- og gassfunn

I Nordsjøen og i Norskehavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

StatoilHydro har gjort et nytt oljefunn i Nordsjøen og et nytt gassfunn i Norskehavet.

I Dagny-strukturen nær Sleipner vest for Stavanger er det påvist en oljekolonne under gassen. 

På dypt vann i Norskehavet vest for Sandnessjøen er det påvist gass i Snefrid Sør-prospektet nær Luva-funnet, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

- Vi har en meget høy leteaktivitet i år, både på norsk sokkel og internasjonalt. De nye funnene illustrerer spennvidden i vår leteinnsats, der vi utforsker både kjente og umodne områder, sier konsernsjef Helge Lund. Høydepunkt
Han beskriver oljefunnet ved Sleipner som et høydepunkt i årets leteprogram på norsk sokkel.

- Det er oppmuntrende at vi kan vise at nye ideer gir gode resultater i en del av Nordsjøen som har vært utforsket siden 1960-tallet, sier Lund.

StatoilHydro anslår totalt utvinnbart volum til 100-125 millioner fat oljeekvivalenter.

Det vil nå bli satt i gang formasjonstester, samt samlet inn data og prøver. Dagny-funnet vil bli vurdert utbygd mot Sleipnerfeltet, opplyser Oljedirektoratet.

StatoilHydros letesjef for norsk sokkel, Tim Dodson, sier at oljefunnet er resultat av en bevisst satsing på å finne mer hydrokarboner som kan fases inn til Sleipner.

- Jeg vil berømme min leteorganisasjon for å komme opp med ideen om at det kunne være en oljekolonne under gassen på Dagny, som ble påvist allerede for 30 år siden, sier han.

Gass
StatoilHydro opplyser samtidig at det er funnet gass i en letebrønn i Norskehavet, vest for Sandnessjøen.

Brønnen ligger vest for gassfunnet Luva, om lag 290 kilometer vest for Sandnessjøen.

Funnet er anslått å inneholde om lag fire milliarder kubikkmeter med utvinnbar gass.

Det vil bli vurdert utbygget sammen med Luva-funnet, ifølge direktoratet.

StatoilHydro har gjort nye olje- og gassfunn

Hittil i år har StatoilHydro boret 26 letebrønner på norsk sokkel og gjort 17 funn.

Like fullt falt StatoilHydro-aksjen mandag med 1,33 prosent, og ble ved børsslutt omsatt for 163,40 kroner på Oslo Børs.

(NTB)

 
17 FUNN HITTIL I ÅR: StatoilHydro betrakter likevel de siste to olje- og gassfunnene som årets foreløpige høydepunkt. Her ankommer en rekke arbeidere Sleipner-plattformen, som ligger nær de nye funnstedene. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
17 FUNN HITTIL I ÅR: StatoilHydro betrakter likevel de siste to olje- og gassfunnene som årets foreløpige høydepunkt. Her ankommer en rekke arbeidere Sleipner-plattformen, som ligger nær de nye funnstedene. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer