StatoilHydro krever alkoholsalg på bensinstasjoner

Truer med masseoppsigelser i Litauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

StatoilHydro, som er delvis eid av den norske stat, truer med masseoppsigelser i Litauen hvis ikke det baltiske landets regjering gir etter for krav om å selge alkohol nattetid på bensinstasjonene.

Litauen innførte 1. januar i år forbud mot butikksalg av alkohol mellom klokken 22 og 8. Forbudet ble innført for å hindre fyllekjøring og mange dødsfall på veiene.

Men StatoilHydro, der den norske stat eier 67 prosent av aksjene, presser nå Litauens regjering og krever fortsatt alkoholsalg nattetid, skriver Dagens Næringsliv.

StatoilHydro driver 66 bensinstasjoner i Litauen. I et brev til landets regjering skriver StatoilHydros generaldirektør i Litauen, Morten Christensen, at forbudet har betydelige negative effekter for dem som driver bensinstasjonene og deres ansatte.

- Vi ber dere snarest om å revurdere forbudet, skriver han.

Han mener forbudet har ført til betydelig inntektsfall som gjør at det blir for dyrt å fortsette med fullt servicetilbud på bensinstasjonene. Alternativet vil bli automatstasjoner. Det ligger dermed an til omfattende oppsigelser av ansatte, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer