StatoilHydro krever alkoholsalg på bensinstasjoner

Truer med masseoppsigelser i Litauen hvis ikke landets regjering gir etter for kravet.

TRUER MED MASSEOPPSIGELSER:  Litauen sliter med fyllekjøring og mange dødsfall på veiene. Delvis statseide StatoilHydro krever likevel lov til å selge alkohol på bensinstasjonene på nattetid. Foto: Scanpix
TRUER MED MASSEOPPSIGELSER: Litauen sliter med fyllekjøring og mange dødsfall på veiene. Delvis statseide StatoilHydro krever likevel lov til å selge alkohol på bensinstasjonene på nattetid. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

StatoilHydro, som er delvis eid av den norske stat, truer med masseoppsigelser i Litauen hvis ikke det baltiske landets regjering gir etter for krav om å selge alkohol nattetid på bensinstasjonene.

Litauen innførte 1. januar i år forbud mot butikksalg av alkohol mellom klokken 22 og 8. Forbudet ble innført for å hindre fyllekjøring og mange dødsfall på veiene.

Men StatoilHydro, der den norske stat eier 67 prosent av aksjene, presser nå Litauens regjering og krever fortsatt alkoholsalg nattetid, skriver Dagens Næringsliv.

StatoilHydro driver 66 bensinstasjoner i Litauen. I et brev til landets regjering skriver StatoilHydros generaldirektør i Litauen, Morten Christensen, at forbudet har betydelige negative effekter for dem som driver bensinstasjonene og deres ansatte.

- Vi ber dere snarest om å revurdere forbudet, skriver han.

Han mener forbudet har ført til betydelig inntektsfall som gjør at det blir for dyrt å fortsette med fullt servicetilbud på bensinstasjonene. Alternativet vil bli automatstasjoner. Det ligger dermed an til omfattende oppsigelser av ansatte, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer