OSLO 20081103.  Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro presenterte mandag morgen selskapets resultat for tredje kvartal.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
OSLO 20081103. Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro presenterte mandag morgen selskapets resultat for tredje kvartal. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

StatoilHydro kutter kostnader med 1,5 milliarder

For å møte den tøffe finanskrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å møte den tøffe finanskrisen kommer StatoilHydro-sjef Helge Lund til å gjennomføre kostnadskutt på 1,5 milliarder kroner i løpet av 2009.

- Som en følge av endringene i det makroøkonomiske bildet, er det identifisert ytterligere årlige kostnadsreduksjoner på om lag 1,5 milliarder kroner før skatt. Dette vil bli realisert i 2009, hovedsakelig gjennom reduserte kostnader innen stabstjenester, forretningsutvikling, informasjonsteknologi og administrasjon, skriver selskapet i en pressemelding i forkant av onsdagens såkalte industrioppdatering i London.

Konsernsjef Helge Lund varsler samtidig at StatoilHydro opprettholder sin egen vekstambisjon de neste årene, til tross for usikkerheten i verdensøkonomien og oljemarkedet.

- Vi tar ansvar for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel. Vi utvikler våre internasjonale plattformer for langsiktig vekst, og skal gradvis bygge en posisjon innen ny energi, sier Lund.

Selskapets egenproduksjon av olje og gass nådde målet på 1,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2008. I år skal produksjonen økes til 1,95 millioner fat og ligge på 2,2 millioner fat per dag i 2012. StatoilHydro anslår at årets investeringer vil falle fra om lag 16 milliarder dollar i 2008 til 13,5 milliarder i år. Også letekostnadene vil krympe, fra 3,1 milliarder dollar i fjor til 2,7 milliarder i 2009.

(NTB)