SLANKES: Færre vil ha sin arbeidsplass langt til havs for StatoilHydro. Plattformene mister 352 stillinger til neste år. Arkivfoto Henrik Laurvik / SCANPIX
SLANKES: Færre vil ha sin arbeidsplass langt til havs for StatoilHydro. Plattformene mister 352 stillinger til neste år. Arkivfoto Henrik Laurvik / SCANPIXVis mer

StatoilHydro med ny organisasjon til havs

Slanker bemanningen på plattformene med 352 stillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

StatoilHydro slanker bemanningen på plattformene med 352 stillinger og innfører en ny modell for arbeidet til havs og på land.

Dermed er de siste vedtakene om sammenslåingen av Statoils og Hydros offshorevirksomheter fattet.

Alle som er født i 1950 eller tidligere, tilbys førtidspensjon, og ingen skal miste jobben under innføringen av den nye organisasjonsmodellen.

- I juni ble det fattet en prinsippbeslutning, nå er alle detaljene gjennomgått og en ny organisasjonsmodell vedtatt. Vi standardiserer driften, hvilket betyr at vi innfører et felles opplegg for hvordan arbeidet skal utføres på plattformene, samt hvordan virksomheten på land og til havs skal drives, sier informasjonssjef Gisle Johanson til NTB.

Opprinnelig foreslo konsernledelsen å redusere bemanningen til havs med 653 stillinger. Dette utløste kraftige reaksjoner fra de ansattes fagforeninger. I november ble tallet redusert til 440, mens den endelige nedbemanningen altså ligger på 352.

Den nye organisasjonsmodellen omfatter 38 plattformer og vil bli gradvis innført i løpet av 2009.

- Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å utvikle StatoilHydro på norsk sokkel. Vi har utformet en helt ny sokkelorganisasjon basert på det beste fra de to selskapene. På en rekke områder har både Statoil og Hydro vært verdensledende. Nå vil vi utnytte denne kompetansen og erfaringen i hele organisasjonen, sier konsernsjef Helge Lund.

(NTB)