StatoilHydro på børsen

Presis klokken 9 mandag morgen ble StatoilHydro ringt inn på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presis klokken 9 mandag morgen ble StatoilHydro ringt inn på Oslo Børs.

- Ti, ni, åtte, sju, seks, fem, fire, tre, to, én, telte konserndirektør for økonomi og finans, Eldar Sætre, ned, og på slaget 9 ringte han i bjella så det klang utover hele Oslo Børs. Dermed var StatoilHydro-aksjen notert på børsen, og kampen for å gjøre aksjonærene fete er i gang.

- Dette er en historisk dag. To sterke selskaper har slått seg sammen og skal bli et nytt og mer slagkraftig selskap. Mange tanker går gjennom hodet nå til en mann som har jobbet i Statoil i 25 år. Men én ting er sikkert: Vi er mange som har ment lenge at en fusjon mellom Statoil og Hydro er veldig riktig, sa en tydelig glad økonomidirektør.

Det nye selskapet blir blant verdens 50 største børsnoterte selskaper og har en børsverdi på over 500 milliarder kroner. Det nye selskapet vil være blant verdens største gassleverandører og har 31.000 ansatte i 40 land.

(NTB)

BØRSNOTERT: StatoilHydros konserndirektør for økonomi og finans, Eldar Sætre, ringer handelen i gang på Oslo Børs mandag formiddag i forbindelse med noteringen av StatoilHydro-aksjen. Foto: SCANPIX
BØRSNOTERT: StatoilHydros konserndirektør for økonomi og finans, Eldar Sætre, ringer handelen i gang på Oslo Børs mandag formiddag i forbindelse med noteringen av StatoilHydro-aksjen. Foto: SCANPIX Vis mer