Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoils best betalte mann kollapset på fjelltopp

- Sure will be OK.

KOLLAPSET: John Knight ble evakuert ned med helikopter og at han nå ligger på sykehus. Han skriver selv: "Sure will be OK", skriver Stavanger Aftenblad, som først meldte om saken. Foto: Statoil
KOLLAPSET: John Knight ble evakuert ned med helikopter og at han nå ligger på sykehus. Han skriver selv: "Sure will be OK", skriver Stavanger Aftenblad, som først meldte om saken. Foto: Statoil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Twitter skriver John Knight, Statoils best betalte mann ifølge DN, at han kollapset på toppen Col de Passon (3028m).

Han ble evakuert ned med helikopter og at han nå ligger på sykehus. Han skriver selv: "Sure will be OK", skriver Stavanger Aftenblad, som først meldte om saken.

Knight skriver på Twitter at årsaken til kollapsen «sannsynligvis var heteslag» (se bilde lengder nede i saken).

- Jeg har snakket med ham og kan bekrefte deg som står. Han er godt ivaretatt og ved godt mot. Sannsynlig årsak til kollapsen er dehydrering, sier Bård Glad Pedersen, informasjonsdirektør i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Høyest lønn Engelskmannen, som kalles kontroversiell strategidirektør av DN, er både vinneren når det gjelder fastlønn og skattbar lønn, skriver avisa.

•Knight dro inn 8,7 millioner i fastlønn og 16,9 millioner i skattbar lønn.

•Til sammenlikning måtte toppsjef Eldar Sætre nøye seg med 7,75 millioner kroner i fastlønn og 14,2 millioner i skattbar lønn.

- Kontroversiell Han er kontroversiell fordi Safe-leder, Bjørn Asle Teige i Statoil, peker på utenlandssatsingen til Statoil, med Knight i spissen, bidrar med knallrøde tall i Statoils regnskaper.

Knight er basert i London, med et eget team rundt seg, og var altså nå på påsketur i Chamonix-fjellene. En ski-resort som anses for å være en av de mest fasjonable i Europa.

Turen til Col de Passon er en populær skitur som gir spektakulær utsikt over Chamonix-dalen, skriver Stavanger Aftenblad. 

Oljesand-debatten Knight, mente tilbake i januar 2015 at det ikke var «en innertier» for Statoil å satse på oljesand.

- Den potensielle klimaeffekten av oljesandprosjektet er mye klarere nå enn den var i 2007, da vi gikk inn i prosjektet, sa Knight til Dagens Næringsliv.

Senterpartiet-topp Marit Arnstad, tidligere oljeminister og nå parlamentarisk leder i Sp,  var med på å bringe Statoil inn i oljesand. Hun sa til Dagbladet i januar 2015, da det var snakk om Knight kunne og åpnet opp for å bli konsernsjef,  at hun ikke synes Knight var rett jobben.

- Det er et interessant signal han sender, og det gjøres nok vurderinger om dette i Statoil nå. John Knight er en god strateg og en god mann for Statoil. Men det er ikke hensiktsmessig at han er konsernsjef. Det er mulig å finne en norsk kandidat, sa Marit Arnstad til Dagbladet.
 


Hele Norges coronakart