Statoils resultat opp 11 prosent

Reddet av lavere skattekostnader og Norsk Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Driftsresultatet til Statoil viser en nedgang fra 29,9 milliarder fra første kvartal i 2006, til 25,9 milliarder første kvartal i 2007. Selskapet endelige resultat gikk likevel opp med en milliard fra i fjor, takket være lavere skattekostnader, skriver ntb.

At Statoil-resultatet økte fra 9,8 milliarder i andre kvartal i 2006 til 10,9 milliarder i 2007, skyldes hovedsakelig lavere inntektsskatt, og økt salg av naturgass, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi leverer et sterkt resultat og har en rekordhøy internasjonal oljeproduksjon, samtidig som vi jobber for å posisjonere selskapet for fremtidig vekst, sier konsernsjef Helge Lund ifølge AP.

Lund sier at hovedgrunnen til utviklingen er at Statoil og Norsk Hydro slås sammen. Sammenslåingen blir endelig 1. oktober.

Driftsresultatet i andre kvartal i 2007 var 26 milliarder sammenlignet med 29,9 milliarder i samme periode i 2006. Nedgangen skyldes en 13 prosent nedgang i gassprisene og en 3 prosent nedgang i den gjennomsnittlige oljeprisen.

Resultatet til selskapet før skatt viser også en nedgang sammenlignet med samme periode i 2006. Andre kvartal 2007 tjente selskapet 28,3 milliarder før skatt mot 32,1 milliarder i 2006.

EN MILLIARD MER: Statoil la frem et godt resultat for andre kvartal, mye takket være lavere skattekostnader. Her fra presentasjonen av 1. kvartal. Foto: SCANPIX/Lise Åserud
EN MILLIARD MER: Statoil la frem et godt resultat for andre kvartal, mye takket være lavere skattekostnader. Her fra presentasjonen av 1. kvartal. Foto: SCANPIX/Lise Åserud Vis mer
KONSERNSJEF: Helge Lund i Statoil.