NORGE FØRST UT: Statoil-stasjonene i Norge vil være først ut med omprofileringen. Den oransje fargen i Statoil-logoen og dråpen i designet vil bli videreført inn i Circle K. Foto: Statoil Fuel & Retail
NORGE FØRST UT: Statoil-stasjonene i Norge vil være først ut med omprofileringen. Den oransje fargen i Statoil-logoen og dråpen i designet vil bli videreført inn i Circle K. Foto: Statoil Fuel & RetailVis mer

Statoils stasjoner bytter navn

15 000 bensinstasjoner får nytt navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle Statoils bensinstasjoner skal bytte navn til Circle K. På verdensbasis skal hele 15 000 bensinstasjoner og butikker få det nye navnet.

Statoil Fuel & Retail ble skilt ut av Statoil ASA i 2010. I 2012 ble selskapet kjøpt opp av Couche-Tard, som nå bytter navn på alle sine stasjoner, melder NTB. Retten til å bruke Statoil-navnet fram til 2021 var en del av oppkjøpet.

- Det å bruke ett globalt varemerke vil gjøre oss sterkere, styrke vår kultur og hjelpe oss med å gjøre dagen litt bedre for våre kunder, sier Couche-Tards konsernsjef Brian Hannasch i en pressemelding.

Alle Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland vil bytte navn fra mai 2016.

- En viktig grunn til å kjøpe Statoil Fuel & Retail var å etablere en posisjon i Europa og skape en plattform for videre vekst i regionen. Ett globalt merke vil gjøre det lettere, sier Hannasch videre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram