Statoils styreleder erkjenner sikkerhetssvikt

- Statoils sikkerhet var ikke tilfredsstillende, sier Svein Rennemo, Statoils styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag og tirsdag har Statoils styre vært sammen og gått gjennom den eksterne granskningsrapporten av terrorkatastrofen i Algerie, hvor Statoil får svært krass kritikk når det gjelder manglende sikkerhetskompetanse.

- Vårt sikkerhetsarbeid må gis et betydelig løft, sier Statoil-sjef Helge Lund på en pressekonferanse som pågår i Statoils hovedkvarter på Fornebu akkurat nå.

- Rapporten gjør et sterkt inntrykk på meg og styret. Den forteller om det kriminelle angrepet, om tragediene og heltemotet. Vi takker for rapporten. Det er et grundig arbeide, som vil hjelpe oss videre. Rapporten er krevende, men nødvendig, sier styreleder Rennemo.

Han viser til at den internasjonale oljeindustrien  aldri har opplevd et lignende angrep. Samtidig innser han og styret at Statoil nå må oppgradere sitt sikkerhetsbehov- og rutiner.

- Rapporten peker på sentrale områder i Statoils sikkerhetsarbeid som ikke er tilfredsstillende, og der det er behov for endring. Vi har allerede satt i gang et omfattende arbeid internt, sier Rennemo, og fortsetter:

- Svakhetene som er påvist er alvorlige og forbedringer må innføres umiddelbart, og må følges opp på høyt nivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer