Statoilsjef fikk over 10 millioner kroner i godtgjørelser

Og gikk opp over 20 prosent i lønn.

GOD GRUNN TIL Å SMILE: Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro.
GOD GRUNN TIL Å SMILE: Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro kan være fornøyd med lønnsøkningen i fjor.

46-åringen gikk opp over 20 prosent i lønn og fikk over 10 millioner kroner i godtgjørelser.

Lund fikk en betydelig utvidelse av ansvaret etter at Hydro og Statoil ble slått sammen i 2007, slås det fast i årsberetningen fra StatoilHydro. Av den grunn fikk også konsernsjefen et lønnspåslag.

- Som en engangsjustering, som reflekterer den betydelige økningen i selskapets omfang og kompleksitet etter fusjonen i 2007, ble konsernsjefens grunnlønn økt med 20 prosent med virkning fra 1. oktober 2007. Etter en ytterligere økning på 5,5 prosent fra 1. januar 2008, i samsvar med det generelle lønnsoppgjøret for ansatte i StatoilHydro, er konsernsjefens årlige grunnlønn 6,3 millioner kroner, står det i årsrapporten.

Totalt fikk Lund en fastlønn på 6,8 millioner kroner i 2008. Samlet med bonuser og andre godtgjørelser ble den totale lønnen på 10,1 millioner kroner.

Lønnen til Lund steg dermed med mer enn statsministerens i et Ã¥r hvor oljeprisen først steg til nye høyder, før den falt kraftig tilbake, skriver NA24.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer