Statoilsjef mistenkt for underslag

En av Statoils avdelingsledere i Stavanger ble i går arrestert, mistenkt for å ha stukket store pengebeløp i egen lomme. Mannen leder avdelingen for salg av blant annet bunkersolje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Statoils ledelse som varslet Økokrim om mistankene tidlig i høst. Økokrims korrupsjonsenhet i Stavanger har i samarbeid med førstestatsadvokat Arnt Angell jobbet med saken i det stille i flere måneder.

I går kom pågripelsen. Mannen samtykket til 14 dagers varetektsfengsling. Fengslingsspørsmålet avgjøres i dag.

Siktede har imidlertid ikke vedstått seg noen form for straffeskyld.

Flere år

Det skal ha vært under handel med bunkersolje at mannen i samarbeid med det utenlandske meklerselskapet har falt for fristelsen å stikke en del av betalingen for oljen i egen lomme.

Statsadvokat Angell og Økokrim mistenker at virksomheten har pågått over lengre tid, trolig over flere år.

Mannen er siktet etter papagraf 276 i straffeloven, som gjelder grovt utroskap. Dersom avdelingslederen og familiefaren blir funnet skyldig, risikerer han inntil seks år i fengsel.

Millioner

Avdelingslederen er i 50-årene og har jobbet i Statoil i ca 15 år. Mistanken kom opp under internrevisjon, der det ble oppdaget rot og mangel i regnskapene, opplyser informasjonsdirektør John Ove Lindøe i Statoil til Dagbladet.

Førstestatsadvokat Arnt Angell opplyser at mannens mistenkte utroskap kan ha påført Statoil et tap på flere millioner kroner. Saken har internasjonal forgreining da det nevnte utenlandske selskapet skal ha samarbeidet i utroskapen og angivelig tatt sin del av utbyttet.

Den mistenkte er nordmann. Dette er den fjerde større korrupsjonsaken i Statoil-systemet som kommer som et resultat av korrupsjonsgruppas arbeid de tre siste årene.