Statoilsjefer sjekkes for lønnsjuks

Internrevisjonen i Statoil har avdekket at en rekke ansatte i Statoils internasjonale avdeling uberettiget kan ha mottatt store utestasjoneringstillegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Granskningen gjelder foreløpig sju ledere som har jobbet under den tidligere utenlandssjefen i Statoil, Richard Hubbard, melder TV 2.

- Det pågår en internrevisjon i internasjonal avdeling. Det er konstatert tilfeller som ikke er i overensstemmelse med regelverket når det gjelder utestasjoneringstillegg. Utbetalingene ble stoppet straks dette ble oppdaget, sier informasjonsdirektør Kai Nielsen til TV 2.

Styret i Statoil er informert om saken. Tre av fagforeningene i Statoil er også blitt informert.

Ledergruppen i internasjonal avdeling hadde lønninger i millionklassen. Statoils internrevisjonen mistenker ansatte for å ha mottatt lønn som om de var utstasjonert under fjerne himmelstrøk, mens de i realiteten kanskje var i London eller ved hovedkontoret på Forus i Stavanger.

Tillegget har vært ment som en kompensasjon for den ekstra belastningen det er å ha mange reisedager og å være mye ute.

I neste omgang vil internrevisjonen gå løs videre på flere andre av de 500 ansatte i den internasjonale avdelingen. De sju sjefene som nå granskes må i løpet av kort tid forklare seg for advokat og revisor i Statoil, melder TV 2.

(NTB)