Statsadvokat gransker TV2 og NRK

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Dommeren i giftsaken i Frostating lagmannsrett, lagdommer Olaf Jakhelln, ber nå statsadvokaten vurdere om NRK og TV2 har brutt rettens regler for fotografering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både i Dagsrevyen og TV2-nyhetene onsdag kveld ble det vist bilder av Terje Wiik som ble tatt like etter at dommen var falt. Wiik hadde gjort det klart overfor pressen at han ikke samtykket i fotografering.

- Jeg vil ikke at det skal bli tatt bilder av meg, på grunn av familien, sa den drapsdømte sivilingeniøren. Han var syk og iført håndjern da han stanset noen minutter og svarte på spørsmål fra pressen på tingshustrappa.

NRK viste nærbilder av Terje Wiik i denne situasjonen, både i trøndelagssendinga Midtnytt og i Dagsrevyen. I TV2-innslaget ble det opplyst at Wiik ikke ønsket å bli fotografert, og bildene som ble vist var tatt på avstand.

Også Adresseavisen bringer i dag bilder av Terje Wiik fra tingshustrappa, men lagdommeren hadde i ettermiddag ennå ikke sett dagens utgave av lokalavisa.

- I brevet til statsavvokaten skriver jeg at det er behov for reaksjon ved klare overtredelser av fotograferingsreglene, sier lagdommer Olaf Jakhelln til Dagbladet. I og med at straffesaken er avsluttet, har han ikke fullmakt til å idømme rettergangsbot.

Terje Wiiks advokat, Trygve Staff, sier til Dagbladet at han vil drøfte denne saken med sin klient.

- Jeg vil høre om han ønsker at vi skal forfølge dette, sier Trygve Staff som er forbauset over at pressen bringer bilder som ble tatt utenfor rettslokalet i går.

- Jeg er overrasket over at Adresseavisen gjør dette. De spurte ettertrykkelig om han hadde gitt samtykke, og svaret mitt var nei, sier Trygve Staff.